پریود یکی از مواردی است که برای تمام زنان اتفاق می افتد و همه ی بانوان در طول دوره های مختلف از سنین 13 تا 50 سالگی آن را تجربه می کنند. این سن آغاز و پایان این پدیده ی طبیعی برای زنان متفاوت می باشد. اما حدود آغاز این پدیده و پایان ان در همین حدود سنی می باشد. در دوره هایی که بانوان پریودی را تجربه می کنند، ممکن است گاها اوقات سختی را بگذارنند. دلیل این سخت شدن اوقات، به هم ریختن هورمون ها و ایجاد ضعف، دل درد و گاها حالت تهوع و حتی استفراغ می باشد. اما تمام این موارد برای تمام افراد اتفاق نمی افتد.از مواردی که برای بسیاری از بانوان در دوران پریودی اتفاق می افتد، دل درد است که عموما همراه با ضعف و خستگی می باشد.
اما چگونه می توان این درد را کاهش داد؟ چه راه هایی برای کاهش درد پریودی وجود دارد؟ در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.
در هنگام پریودی با چه مواردی ممکن است روبه رو شویم؟
این که در هنگام پریود ممکن است چه مشکلاتی برای ما پیش بیاید در بالاتر به صورت خلاصه به آن پرداخته شد.
اما اکنون به صورت کامل تر به آن می پردازیم. در هنگام پریودی موارد زیادی ممکن است برای بانوان اتفاق بیفتد اما این لزوما به معنای این نیست که یک پدیده در هنگام پریود، دیگرهمیشه اتفاق بیفتد!
برای مثال ممکن است یک بار خون ریزی زیاد شود اما این همیشگی نیست و ممکن است فقط یک بار در دوران پریودی اتفاق بیفتد.
از مواردی که ممکن است در دوران پریودی اتفاق بیفتد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حالت تهوع
- سردرد
- بدن درد
- خستگی
- احساس گشنگی شدید
- افسردگی موقت
- عصبانیت شدید
- بی حوصلگی
- خون ریزی زیاد
موارد دیگری نیز وجود دارد که تخصصی است و در حوزه ی عمومی نیست. در صورت مشاهده ی هرگونه علائم نامشخص و غیر طبیعی، یا در صورت دائمی و طولانی شدن هرکدام از موارد بالا بهتر است سریعا به یک متخصص مراجعه کنید تا از اسیب ها و مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

راه های درمان درد پریود کدام است؟
اما برای درمان درد پریودی چه راهکار هایی وجود دارد. راه های زیادی برای بهتر شدن درد پریود وجود دارد. یک سری از راه ها سنتی هستند و یک سری راه ها خانگی. یک سری راه های پزشکی نیز وجود دارد. در ادامه به بررسی این راه ها می پردازیم.
استفاده از دارو
در بیش تر مواقع استفاده از داروهای شیمیایی راحت ترین راه و سریع ترین راه حل درمان درد می باشد.اما با عوارضی همراه است. این عوارض شدید نیست اما مصرف ان به طور دائم توصیه نمی شود. برای درمان درد پریود می توان از دارو استفاده کرد اما برای این که چه نوع مسکنی مصرف شود بهتر است از یک متخصص کمک گرفته شود. داروهای زیادی برای درمان درد پریود وجود دارد که می توان از آن ها با نسخه و تشخیص پزشک استفاده کرد.
ورزش
ورزش از دیگر مواردی است که می توان برای کاهش درد پریود از آن استفاده کرد. ورزش از دیگر مواردی است که می توان برای کاهش درد پریود از آن استفاده کرد. البته ورزش های دوران پریود با ورزش های حالت معمولی متفاوت است و سبک تر و تخصصی تر می باشد. ورزش باعث افزایش ترشح اندورفین می شود. گاهی حتی انجام ورزش نیاز به استفاده از داروهای مسکن را کاهش می دهد. ورزش هایی نظیر پیاده روی و یک سری ورزش های کششی سبک می تواند مفید باشد.
استفاده از کیسه ی آب گرم به طور کل گرم نگه داشتن و گرم کردن ناحیه ی زیر شکم و تخمدان ها می تواند باعث بهتر شدن هرچه بیش تر انقباضات و دل درد ناشی از این انقباضات باشد. حمام آب گرم، کیسه ی آب گرم و استفاده از پد های گرم کننده می تواند در این زمینه مفید باشد.
پرهیز از الکل و سیگار
الکل و سیگار باعث اضافه شدن درد پریودی می شود. این نوع مواد باعث افزایش التهاب شده و در دوره پریود باعث افزایش علائم دردناک قاعدگی می شود.
نیکوتین زیاد در خون باعث افزایش درد می شود. بنابراین در دوره ی پریودی از مصرف الکل و سیگار و قلیون خودداری کنید.
ماساژ
ماساژ دادن در بسیاری از موارد می تواند درد را کاهش دهد. این فقط در موضوع درد پریودی صدق نمی کند و راه حل بسیاری از بیماری ها ماساژ درمانی است. حدود 20 دقیقه ماساژ می تواند به درمان درد قاعدگی کمک کند. بهتر است ماساژ توسط یک شخص حرفه ای انجام شود تا نقاط خاص در اطراف شکم، پهلو و کمر فشار داده شود.
البته به طور کل ماساژ می تاوند تاثیر گذار باشد. استفاده از روغن در هنگام ماساژ نیز می تواند مفید باشد.
استفاده از دمنوش ها
دمنوش ها نیز می توانند در کاهش درد کمک کنند. دمنوش ها می توانند مانند مسکن اما سبک تر اثر کنند. . دمنوش اسطوخودوس ، بابونه و برخی دیگر از دمنوش ها می توانند برای کاهش درد قاعدگی مفید باشند.

خوابیدن به اندازه ی کافی
برای جلوگیری از علائم شدید قاعدگی بهتر است به کیفیت خواب خود بیش تر توجه کنید. هر شب در یک ساعت معین به رخت خواب بروید و روتین شبانه ای برای خود ایجاد کنید. خوابیدن به اندازه ی کافی می تواند برای بسیاری از مشکل ها مفید باشد.
این شامل درد پریودی نیز می شود. برای داشتن خواب راحت تر می توانید از دمنوش ها استفاده کنید و هم چنین ریلکسیشن انجام دهید.
نوشیدن آب کافی
در دوران پریود نوشیدن آب برای بدن بیش تر از هر زمانی نیاز است. هرچه آب بیش تری نوشیده شود، آب موجود در بدن و خون ریزی ها از بدن براحتی دفع می شود. هم چنین آب کافی از سر درد در این دوران جلوگیری می کند.
روزی ده تا دوازده لیوان آب بنوشید تا از سلامت بیش تری برخوردار شوید. اگر نمی توانید این میزان آب مصرف کنید از میوه ها و سبزیجات و آب میوه ها استفاده کنید.
سخن پایانی
در پایان باید گفت که انجام دادن این روش ها می تواند به کاهش درد قاعدگی کمک شایانی بکند. انجام دادن مجموعه ای از این روش ها تاثیر بیش تری خواهد داشت. بهتر است در هنگام پریود چند روش را که بیش تر بر روی کاهش درد شما تاثیر داشت به صورت روتین انجام دهید. اگر هیچ کدام از این روش ها برای شما پاسخ گو نبود و هم چنان درد زیادی را متحمل شدید می توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید و از راه حل های درمانی تخصصی تر بهره بگیرید. از روش های غیر معمول که توسط متخصص توصیه نشده اند بهتر است پرهیز کنید.