کار در دوران بارداری

کار در دوران بارداری یکی از دغدغه های مادران است.در سراسر جهان، زنان در تمام سه ماهه بارداری به دلایلی از جمله نیاز های مالی ،دریافت امتیاز بیمه، پیشرفت شغلی و … به شغل روی می آورند. به دنبال آن از پزشکان خود برای مدیریت چالش هایی که در دوران بارداری در محل شغلی رخ می دهد، درخواست مشاوره و کمک می کنند؛ افزایش زنان شاغل باردار اهمیت این موضوع را نشان میدهد.در این مقاله به شما کمک میکنیم تا بتوانید بیشتر با این موضوع آشنا شوید.

تاثیر بارداری بر کار و عملکرد شغلی

داشتن شغل در دوران حاملگی می تواند چالش ها و معایب خود را داشته باشد.

این مشکلات می تواند شامل ناراحتی فیزیکی، خستگی، افزایش استرس، دشواری در کار و مواجهه با خطرات محل کار باشد.

 علاوه بر آن، برخی ازخانم ها ممکن است تبعیض یا کمبود امکانات را از سوی کارفرمای خود تجربه کنند.

برای زنان باردار مهم است که در رابطه با این موضوع مهم با کارفرمای خود در ارتباط باشند. چون باید در مورد هرگونه نگرانی یا تسهیلاتی که برای محیط شغلی سالم و ایمن نیاز دارند دغدغه مند باشند. ما در ادامه به چند مورد از مشکلات احتمالی و راهکار های تعدیل آن میپردازیم.

تهوع و استفراغ:

تهوع و استفراغ در محیط شغلی  با بوها یا حساسیت های غذایی همراه است. معمولاً بااستراحت کوتاه، مصرف دارو، و برنامه‌ریزی قابل کنترل است.

کمک به رفع ناراحتی و درد:

در پایان سه ماهه دوم،احتمالاً  تغییرات فیزیکی و فیزیولوژیکی وجود خواهد داشت.درد و ناراحتی باعث سوزش سر دل، درد های بدنی، هموروئید و ناراحتی های فیزیکی دیگر خواهد شد.

انجام اقدامات ساده ای می تواند به کاهش خستگی مفرط، ناراحتی و کاهش خطر عوارض بارداری کمک کند.مثل برنامه ریزی،استراحت های کوتاه و مکرر، استراحت های طولانی، نوشیدن مایعات و…

استرس وکار:

وجود استرس می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت زنان باردار داشته باشد.
استرس نه تنها می تواند خطر عوارض دوران بارداری را افزایش دهد؛ بلکه ممکن است بر بهره وری و عملکرد کاری زنان باردار نیز تأثیر بگذارد.
مشکل ذکر شده می تواند منجر به از دست دادن روزهای کاری، کاهش رضایت شغلی شود و در نهایت بر نتیجه سازمان تأثیر بگذارد.افراد کارفرما باید اقدامات پیشگیرانه ای مانند ارائه برنامه کاری انعطاف پذیر یا ارائه منابع مدیریت استرس برای حمایت از کارکنان باردار در مدیریت سطوح استرس خود و حفظ یک بارداری سالم انجام دهند. 

ارگونومی و کار در دوران بارداری

ارگونومی به زبان ساده یعنی تنظیم فرآیند ومحیط کاری با شرایط افراد کار. ارگونومی در طراحی هر چیزی که افراد را با فرآیند کار و فضاهای کاری در گیر میکند کاربرد دارد.

حال ارتباط ارگونومی با شغل خانم های باردارچیست؟

باتوجه به توضیحات قبل باید بگوییم که ارگونومی به کاهش عوارض احتمالی شغل خانم های باردار کمک میکند. مثلاً بلند کردن اجسام سنگین،‌ ایستادن بیش از اندازه،‌ ساعات کاری طولانی مدت و … برای مادر،‌مشکل ساز خواهند بود. ارگونومی در اینجا کمک میکند تا این مشکلات حذف شوند و عوارض کاربه حداقل برسند.

تأثیر کار در دوران بارداری بر عملکرد شناختی مادر

مطالعات نشان میدهد به طور کلی، عملکرد عمومی شناختی خانم ها در سه ماهه سوم بارداری کاهش پیدا میکند . خانم های باردارِ شاغل ، پس از  زایمان ، نسبت به خانم هایی که در منزل  بوده اند،‌ مشکلات شناختی بیشتری را  تجربه میکنند.

کلام آخر

آیا برای خانم های باردارِ شاغل مشکلی به وجود می آید یا نه ؟پاسخ این است که به خود مادر، شغل او و به طور کلی محیط زندگی و شغلی مادر بستگی دارد. اما در عین حال  شرایط کاری استاندارد خطر کمتری را  به وجود می آورد.پس اگر باردار هستید ومیخواهید کار کنید، بهتر است توصیات ذکر شده را مدنظر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *