خروج باد از واژن چیست؟

خروج باد از واژن چیست؟

خروج باد از واژن، که به آن نفخ واژن یا کویفینگ هم می‌ گویند، به خروج هوا از واژن در حین یا بعد از فعالیت جنسی، ورزش یا سایر فعالیت ‌هایی که عضلات واژن را منقبض می ‌کنند، اشاره دارد. این پدیده با صدایی شبیه به دفع گاز از روده همراه است و معمولا بی ‌ضرر است.

علل خروج باد از واژن چیست؟

خروج باد از واژن دلایل مختلفی دارد. این دلایل به دو دسته تقسیم می شوند:

علل طبیعی خروج باد از واژن:

  •  فعالیت جنسی: ورود و حرکت آلت تناسلی مردانه در حین رابطه جنسی، می‌ تواند هوا را به داخل واژن بکشاند. این هوا در واژن محبوس می ‌شود و سپس با انقباض عضلات واژن یا در اثر ارگاسم، خارج می ‌شود.
  • ورزش: برخی از حرکات ورزشی، مانند دویدن، پریدن یا انجام حرکات اسکات، می ‌توانند هوا را به داخل واژن بکشند.
  • استفاده از تامپون یا کاپ قاعدگی: قرار دادن تامپون یا کاپ قاعدگی در واژن می‌ تواند باعث ورود هوا به داخل آن شود.
  • معاینه زنان: معاینه با اسپکولوم می‌ تواند باعث ورود هوا به واژن شود که بعدا خارج می ‌شود.

علل غیرطبیعی خروج باد از واژن:

  • افتادگی اندام تناسلی: ضعف عضلات کف لگن می ‌تواند باعث افتادگی رحم، مثانه یا روده شود. این امر می‌ تواند فضای بیش تری در واژن ایجاد کند که به نوبه خود، امکان ورود و محبوس شدن هوا را بیشتر می ‌کند.
  • فیستول: فیستول، ارتباط غیرطبیعی بین دو اندام یا حفره است. فیستول واژن-مقعدی می‌ تواند باعث عبور گاز از روده به واژن شود.
  • عفونت: برخی از عفونت‌ های واژن، مانند واژینوز باکتریایی، می‌توانند باعث ایجاد گاز شوند.به طور کل این موضوع، موضوع خطرناکی نیست. اما بهتر است اگر به طور غیر طبیعی این گاز رحم خارج شد و دائما و مکررا باعث آزار شد، به پزشک متخصص زنان زایمان مراجعه کنید. در این زمینه یکی از بهترین پزشک های زنان زایمان، دکتر مریم معتمدی می باشد. برای بهره مندی از مشاوره و تشخیص می توانید به دکتر مریم معتمدی مراجعه نمایید.

 

راهکار های جلوگیری خروج باد از واژن چیست؟

با وجود اینکه خروج باد از واژن در اکثر موارد مشکلی ندارد، اما می ‌تواند برای برخی افراد خجالت ‌آور یا آزاردهنده باشد.

در اینجا چند راهکار برای جلوگیری از خروج باد از واژن ارائه می‌ شود:

  • تقویت عضلات کف لگن:

– تمرینات کگل: انجام منظم تمرینات کگل به تقویت عضلات کف لگن که نقش مهمی در کنترل مثانه و واژن دارند، کمک می ‌کند. اما نحوه ی انجام کگل به این صورت است که عضلات واژن، مقعد و مثانه را به طور همزمان منقبض کنید، مانند اینکه می‌خواهید ادرار خود را نگه دارید. این انقباض را به مدت 5 ثانیه نگه دارید و سپس به مدت 10 ثانیه رها کنید. 10 تا 15 بار در 3 ست در روز تکرار کنید.

  • تمرینات یوگا و پیلاتس: برخی از حرکات یوگا و پیلاتس نیز می ‌توانند به تقویت عضلات کف لگن کمک کنند.

– بیوفیدبک: بیوفیدبک نوعی درمان است که به شما کمک می‌ کند تا از فعالیت عضلات خود آگاه شوید و آن ها را بهتر کنترل کنید. در این روش، از الکترودهایی برای اندازه ‌گیری فعالیت عضلات کف لگن شما استفاده می‌ شود و این اطلاعات به شما بر روی مانیتور نشان داده می ‌شود. با مشاهده این اطلاعات، می ‌توانید یاد بگیرید که چگونه عضلات خود را به طور موثرتر منقبض و رها کنید.

  • تغییر در سبک زندگی:

– حفظ وزن متناسب: اضافه وزن می‌ تواند فشار بیش تری به عضلات کف لگن وارد کند و خطر ابتلا به افتادگی اندام تناسلی را افزایش دهد.

– کاهش یبوست: یبوست می ‌تواند فشار بیش تری به عضلات کف لگن وارد کند و خطر خروج باد از واژن را افزایش دهد. برای رفع یبوست، مصرف فیبر، مایعات و میوه و سبزیجات را افزایش دهید و به طور مرتب ورزش کنید.

– خودداری از سیگار کشیدن: سیگار کشیدن می‌ تواند به ضعیف شدن عضلات و بافت ‌های بدن، از جمله عضلات کف لگن، کمک کند.

– کاهش مصرف غذاهای نفاخ: برخی از غذاها، مانند حبوبات، کلم بروکلی و نوشابه‌ های گازدار، می ‌توانند باعث نفخ شکم و در نتیجه افزایش احتمال خروج باد از واژن شوند.

– پوشیدن لباس زیر مناسب: لباس زیر تنگ می‌ تواند به عضلات واژن فشار وارد کند و خطر خروج باد از واژن را افزایش دهد. از لباس زیر نخی و گشاد استفاده کنید.

  • درمان علل زمینه ‌ای:

– افتادگی اندام تناسلی: در موارد خفیف افتادگی اندام تناسلی، ممکن است با استفاده از دستگاه‌ های خاص یا پساری (وسیله‌ای که داخل واژن قرار داده می ‌شود) بتوان این مشکل را رفع کرد. در موارد شدید تر، نیاز به جراحی برای ترمیم عضلات و بافت‌های ضعیف شده است. جراحی این مشکل باید توسط متخصص زنان، دکتر مریم معتمدی، صورت بگیرد.

– فیستول: تنها راه درمان فیستول، جراحی برای ترمیم سوراخ غیرطبیعی است.

– عفونت: عفونت‌ های واژن با آنتی‌بیوتیک یا داروهای ضد قارچ بسته به نوع عفونت درمان می‌ شوند.

توجه داشته باشید که اگر این مشکل با موارد دیگری نظیر خارش و سوزش همراه بود، بهتر است به متخصص زنان زایمان، دکتر مریم معتمدی، مراجعه نمایید.

 

سخن پایانی

درمان خروج باد از واژن به علت آن بستگی دارد. برای علل طبیعی، نیازی به درمان نیست. اما در موارد دیگر مانند:

اگر خروج باد از واژن همراه با درد، خارش، ترشح غیرطبیعی یا بوی بد باشد.

اگر به طور مکرر دچار خروج باد از واژن هستید و این امر برایتان آزاردهنده است.

اگر مشکوک به افتادگی اندام تناسلی، فیستول یا عفونت واژن هستید.

بهتر است به متخصص زنان زایمان مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره می توانید به دکتر مریم معتمدی مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *