تفاوت متخصص زنان و زایمان با ماما چیست؟

متخصص زنان و زایمان

مسئله ی زایمان در روند بارداری از مواردی است که امروزه ذهن مادران را در سراسر دنیا را به خود مشغول کرده است.زایمان چون با درد زیادی برای مادر همراه است و هم چنین مرحله ی اساسی خارج شدن نوزاد از رحم مادر است باید به درستی و با روند مناسب و استاندارد صورت گیرد.

اما امروزه روش های زیادی برای راحت تر شدن این پدیده برای مادر به وجود به آمده است. اما این که چه شخصی ان را انجام می دهد و نظارت چه کسی بر آن است از مواردی است که باید به آن پرداخت.امروزه شیوه های متفاوتی برای زایمان وجود دارد، این که در هر روشی چه فردی و با چه تخصصی کمک به مادر و کودک می کند، از مواردی است که در مورد آن توضیح خواهیم داد. یکی از این افراد متخصص زنان و زایمان و دیگری ماما می باشد. اما این دو چه تفاوتی با یک دیگر دارند و تخصص هرکدام کدام است؟

در کدام روش های زایمان متخصص حضور داشته و در کدام روش ها ماما نقش موثر تری دارد؟ در ادامه به این مبحث می پردازیم.

متخصص زنان و زایمان

متخصص زنان و زایمان با ماما چه تفاوت هایی دارد؟

بسیاری بر این تفکرند که متخصص زنان زایمان و ماما شغل های مشابهی هستند و تفاوتی ندارند! دو حرفه مامایی و متخصص زنان و زایمان، مستقل از هم و مکمل یک دیگر  هستند.

اگر بخواهیم از دوران تحصیل بگوییم باید گفت که متخصص زنان در دانشکده پزشکی تحصیلات خود را می گذرانند و پس از گذراندن دوره ی پزشکی عمومی به مدت هفت سال به تحصیل در این تخصص می پردازند.

اما ماما در دوره کارشناسی و گاهی کارشناسی ارشد مامایی تحصیل کرده و به اندازه پزشک زنان از بیماری‌ های خاص و موارد خاص‌ تر در بارداری زنان اطلاع ندارد.

تفاوت وظایف متخصص زنان زایمان و ماما

همان طور که در دوران تحصیلات ماما و متخصص زنان زایمان با یک دیگر تفاوت دارند، در وظایف نیز متعاقبا با یک دیگر تفاوت دارند!مامایی زیر شاخه ای از علوم پزشکی می باشد و ربطی به پزشکی و تخصص های آن ندارد. ماما در مراحل پیش از بارداری، در طول بارداری، زایمان و بعد از زایمان، مراقب مادر و نوزاد است.

در واقع می توان گفت وظیفه ی اصلی ماما مراقبت از مادر و جنین در طول بارداری و پس از آن می باشد.ماما هم چنین در مواردی می تواند به بررسی وضعیت نوزاد در شکم مادر، معاینه و هم چنین مشاوره به مادر بپردازد. امروزه کلاس های و دوره های زیادی توسط ماما برگزار شده که در آن اطلاعات مفیدی را به مادر اطلاع داده و به داشتن دوران بهتر بارداری و زایمان راحت تر کمک می کنند. 

 راه های کاهش استرس بارداری و زایمان، ورزش های مناسب مادر و کودک برای بارداری راحت تر،‌ مشاوره ی تغذیه ی مناسب و مشاوره به مادر برای داشتن روحیه ی مناسب از مواردی است که ماما برای مادر و فرزند انجام می دهد.  

هم چنین وظایفی که ماما در حین زایمان برعهده دارد شامل انجام زایمان طبیعی و کنترل درد مادر و سهولت در زایمان است.

اخرین کاری که در وظایف ماما وجود دارد، پس از زایمان می باشد که توصیه‌ های لازم درباره ی مراقبت از کودک و تغذیه و نکات بهداشتی مادر و کودک را به خانواده یاد داده و در مراقبت پیش روی خانواده از کودک کمک می کنند.

مامایی

اما اگر بخواهیم درباره ی وظایف متخصص زنان زایمان صحبت کنیم باید بگوییم که متخصص زنان برای درمان همه بیماری‌ های  مربوط به زنان و چگونگی درمان و جراحی آن‌ ها به شکل تخصصی آموزش دیده است. متخصص زنان زایمان کاملا به اناتومی بدن زنان واقف است و می تواند مشکلات ان را در دوران بارداری و غیر بارداری تشخیص دهد. متخصص زنان قادر به تجویز ازمایش های تخصصی مختلف می باشد. هم چنین پزشک زنان می تواند مشکل های زنان از جمله مشکلات پریودی و اختلالات هورمونی و مشکلات جنسی را نیز برطرف کند.

در هنگام اقدام به بارداری، بارداری ، مشکلات جسمی در زنان، مشکلات جنسی و … می توان از متخصص زنان کمک گرفت. هم چنین هر مادری در دوران بارداری حتما باید زیر نظر یک پزشک متخصص باشد تا هم به طور دائم چک اپ شود و هم چنین در صورت احتمال بروز خطر سریع متوجه شود و اقدامات لازم را انجام دهد تا اسیب ها و عوارض به کم ترین میزان خود برسد.

هم چنین مهم‌ ترین و اصلی‌ ترین ارتباطی که بین پزشک زنان و مادران باردار وجود دارد، انجام عمل سزارین برای زایمان است. متخصص زنان برای انجام این عمل آموزش دیده است.

البته این نوع زایمان خیلی توصیه نمی شود و بهتر است مادر تا حد امکان به طور طبیعی زایمان کند. اما اگر این امکان برای مادر وجود نداشته باشد این عمل فقط و فقط توسط متخصص زنان و زایمان صورت می گیرد.

تفاوت ماما و متخصص زنان زایمان در هزینه ها

همان طور که مشخص است داشتن پزشک متخصص زنان در دوران بارداری هزینه ی زیاد تری دارد و این هزینه برای ماما کم تر می باشد.  می توان اگر ضرورت نبود از داشتن مامای شخصی برای کمک در زایمان چشم پوشی کرد اما نمی توان این چشم پوشی را در برابر پزشک انجام داد!اما نمی توان به خاطر هزینه از داشتن پزشک متخصص در این دوران صرف نظر کرد!

تفاوت در زمان مراجعه برای ماما و پزشک متخصص زنان زایمان

زمان مراجعه به پزشک در مورد بارداری و بیماری‌ های مختلف متفاوت است. اگر قصد فرزندآوری داشته باشید، بهتر است از ابتدای باروری تحت نظر ماما قرار بگیرید. اما در موارد خاص که مشکلی برای بارداری وجود دارد یا جزو مادرانی هستید که با مشکلات جنسی و یا بیماری دست و پنجه نرم می کنید، از پزشک زنان و زایمان کمک بگیرید.

هنگام داشتن بیماری های بدنی و زنان باید به پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا ماما از تشخیص آن ناتوان است و دانش آن را ندارد اما برای مشاوره ی زندگی سالم تر، زندگی جنسی بهتر و هم چنین در اقدام برای بارداری بهتر است از ماما کمک بگیرید. هم چنین برای تغذیه ی دوران بارداری نیز می توانید از ماما کمک بخواهید.

به طور کلی می‌ توان گفت ماما تا حدودی از عهده مدیریت بیماری یا موارد دیگر برمی‌ آید اما هرچه بیماری پیچیده‌ تر شود و نیاز به علم و تخصص بیشتری احساس شود، همکاری یک پزشک زنان الزامی است.

سخن پایانی

در سخن پایانی باید گفت که بارداری پدیده ی مهمی در زندگی زناشویی و به خصوص برای مادر می باشد. این امر باعث حیات و پرورش کودک در بدن مادر می شود و این امر امری مهم و قابل توجه است. بنابراین رسیدگی و توجه به این پدیده بسیار مهم است و نباید نادیده گرفته شود.به همین دلیل در هرموردی باید از متخصص و افراد مورد تایید کمک گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *