قبل از بارداری لازم است چه آزمایشاتی را انجام دهیم؟

بارداری و پروسه های قبل و بعد از آن یکی از مهم ترین موارد در طول زیست بشر بوده است. بارداری و زایمان از مواردی بوده است که از ابتدا حائز اهمیت بوده و نیازمند توجه و مراقبت بالایی است. امروزه نسبت به گذشته این پدیده مهم تر شده است و به همین دلیل امروزه نکات و اقدامات زیادی در این باره و برای هر مرحله از این پدیده انجام می شود.یکی از این موارد انجام آزمایشات قبل از بارداری است. تا چندی قبل انجام این نوع آزمایش ها اصلا مرسوم نبود و انجام نمی شد اما امروزه برای سلامت هر چه بیش تر مادر و کودک این آزمایشات صورت می گیرد و بهتر است که حتما مادر و پدر این آزمایشات را برای روند بهتر انجام دهند.

در ادامه به آزمایش هایی که برای قبل از بارداری بهتر است انجام شود بیش تر می پردازیم.

چه آزمایشاتی برای قبل از بارداری بهتر است انجام شود؟

اما سوالی که پیش می آید این است که چه آزمایش هایی برای قبل از بارداری باید انجام شود. در ادامه به آزمایش های مورد نیاز برای قبل از بارداری می پردازیم.

1- آزمایش هپاتیت :

یکی از آزمایشاتی که قبل از بارداری باید انجام شوود آزمایش هپاتیت نوع بی و سی می باشد. هپاتیت یک بیماری عفونی و خطرناک است که به راحتی به نوزاد و حتی پرسنل بیمارستان منتقل می ‌شود.

به همین دلیل پیش از بارداری باید آزمایش‌ های لازم در این زمینه انجام شود و غربالگری صورت گیرد.

2- آزمایش اچ آی وی :

از دیگر آزمایشاتی که فرد قبل از اقدام به بارداری باید انجام دهد، آزمایش اچ آی وی می باشد. این آزمایش برای افرادی که روابط جنسی زیادی داشته اند واجب است. زیرا یکی از روش های انتقالی ویروس اچ ای وی انتقال از طریق سکس می باشد. 

شدت انتقال این بیماری از بیماری های دیگر بیش تر است و می‌ تواند از مادر به نوزاد منتقل شود.

 در صورت مبتلا بودن مادر به ویروس اچ ای وی امکان مبتلا شدن نوزاد بین 20 تا 30 درصد می باشد.

3- آزمایش گلوکز :

یکی دیگر از آزمایشاتی  قبل از بارداری که بهتر است انجام شود، آزمایش گلوکز است. بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده ممکن است بارداری ای را تجربه کنند که در آن جنین بیش از حد رشد می‌ کند.

هم چنین امکان مرده زایی در این بیماران بیش تر است به همین دلیل انجام این آزمایش نیز توصیه می شود. هم چنین اگر دیابت نی زدر مادر مشاهده نشده باشد بهتر است در صورت وجود اضافه وزن این آزمایش انجام شود.

4- آزمایش آبله مرغان :

از دیگر آزمایشاتی  که بهتر است مادر قبل از باردار شدن انجام دهد، آزمایش و تست آبله مرغان می باشد.
انجام این تست قبل از بارداری نشان می دهد که امکان ابتلا به این بیماری در دوره ی بارداری وجود دارد یا خیر.

اگر مادر امکان ابتلا به این بیماری را داشته باشد واکسن های لازم را دریافت می کند. امکان تزریق واکسن های مقابله با آبله مرغان در حین بارداری امکان پذیر نیست.

4- آزمایش اختلالات ژنتیکی :

از مهم ترین آزمایشاتی  که امروزه والدین ملزوم به انجام آن هستند، آزمایش وجود اختلالات ژنتیکی می باشد.

انجام آزمایش این روز ها کمک می کند که کودکان دارای اختلالات ژنتیکی کم تری متولد شوند و تولد فرزندان سالم افزایش یابد.

امروزه پزشکان اغلب آزمایش خون را برای تشخیص اختلالات ژنتیکی مانند فیبروز کیستیک ، بیماری تای ساکس و… توصیه می‌ کنند.

هم چنین آزمایش خون برای تشخیص اختلالات خونی و ژن نامغلوب نیز توصیه می شود. اگر ژن های پدر و مادر نامغلوب باشد نیاز به اقداماتی است که از طریق متخصصان باید صورت گیرد.

5- آزمایش ویتامین دی :

این آزمایش نیز یکی از آزمایش هایی می باشد که انجام آن توصیه می شود. زنانی که دچار کمبود ویتامین دی هستند، می ‌توانند از مکمل‌های لازم استفاده کنند. کم بود ویتامین دی می تواند هم ما در و کودک را با مشکل مواجه کند.

6- آزمایش عفونت های مقاربتی :

شاید با خود فکر کنید که عفونت های مقاربتی برای بارداری و اقدام آن مشکلی ایجاد نمی کند اما باید بگوییم که اشتباه است!

برخی از این عفونت ‌ها می ‌توانند منجر به ناباروری شوند یا بر سلامت مادر و کودک اثر منفی بگذارند. عفونت هایی مثل سوزاک اصلا نشانه ای ندارند و تشخیص آن ها آسان نیست!اما این نوع عفونت ها می توانند به لوله ی فالوپ آسیب برسانند و از بارداری جلوگیری کنند.

بعضی از بیماری های مقاربتی نیز فقط باعث نازایی نیم شوند بلکه تاثیر منفی بر مادر و جنین بر جای می گذارند.

یکی از انواع این عفونت ها سیفلیس می باشد. سیفلیس می ‌تواند اثرات جدی بر سلامتی مادر در دوران بارداری داشته باشد.

اگر بعد از ۲۰ هفته تشخیص داده شود، خطر زایمان زودرس و ناراحتی جنین افزایش می ‌یابد وهم چنین نوزادانی که با سیفلیس متولد می‌ شوند، ممکن است دچار مشکلات سلامتی جدی نظیر مشکلات مغزی باشند! بنابر این برای تشخیص این عفونت ها باید تست و آزمایش داده شود.

7- آزمایش تیروئید :

امروزه به دلیل سبک زندگی و غذاهای مصرفی و هم چنین تنش ها و استرس های بالا در زندگی غدد تیروئید در افراد به مشکل بر می خورد.

این مشکل در حالت عادی برای زنان شاید بسیار مشکل ساز نباشد اما هنگام بارداری امری است که می تواند به جنننین و مادر آسیب بزند.

اگر مادر از کم کاری تیروئید رنج می برد و بدن مادر هورمون تیروئیدی را که برای رشد طبیعی جنین لازم است تولید نمی‌ کند، ممکن است با خطر محدودیت رشد جنین رو به رو شود. بنابر این بهتر است این مشکل قبل از بارداری برطرف شود.

8- آزمایشات سلامت روان :

سلامت روان نیز یکی از مهم ترین مواردی است که والدین باید قبل از بارداری نسبت به آن توجه کنند.

اما متاسفانه یکی از مواردی که کم ترین توجه به آن می شود سلامت روان است.

سلامت روان یکی از مواردی است که والدین باید از آن مطمئن باشند و سپس اقدام به بارداری کنند.بسیاری از زنان از افسردگی رنج می‌ برند و چه بسا در زمان بارداری یا بعد از آن نیز دچار این بیماری می ‌شوند. 

بنابراین بهتر است که این مشکلات قبل از بارداری بررسی و در صورت وجود برطرف شوند.

کلام پایانی :

در پایان باید به این نکته توجه کنیم که انجام این آزمایشات و رعایت نکات لازم می تواند سلامت بیش تری را برای مادر و فرزند به ارمغان بیارند. هم چنین انجام دادن این آزمایشات می تواند بارداری سالم تری را برای مادر به ارمغان بیاورد.

پس بنابراین بهتر است که این آزمایشات و تست ها قبل از بارداری و اقدام به آن انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *