راه کار های درمان ترک های پوستی بعد از زایمان

ترک های پوستی پس از زایمان یکی از مواردی است که  بعد از زایمان برای هر مادری اتفاق می افتد.

این اتفاق امروزه برای بسیاری از مادران اتفاق ناخوش آیندی است. مادران پس از زایمان خواستار برطرف شدن تمام این ترک های پوستی از روی شکم خود می باشند.

. امروزه راهکار های زیادی برای برطرف شدن این ترک ها وجود دارد که در ادامه به این روش ها خواهیم پرداخت. البته هر راهی می تواند برای هر شخصی موثر یا تاثیر ناپذیر باشد.

منظور از ترک های پوستی بعد از زایمان چیست؟

این ترک ها پس از زایمان برای هر مادری به وجود می آید. ترک روی شکم در بارداری عارضه ‌ای است که بیش تر مادران باردار را درگیر می ‌کند.

ترک‌ ها به صورت خطوط سفید رنگ یا بنفش کم رنگ روی شکم یا پاها و ران ‌ها ایجاد می‌ شود.

این ترک ها به دلیل افزایش وزن و افزایش حجم در مدت کوتاه برای مادر ایجاد می شود.

به عبارتی پوست به دلیل افزایش وزن زیاد کشیده می شود. ترک روی شکم محدود به دوران بارداری نیست و بعد از زایمان نیز روی پوست مادر باقی می‌ ماند و قابل درمان است.

دلایل ترک های پوستی در دوران بارداری و پس از زایمان چیست؟

همان طور که در بالاتر گفته شد از دلایل ترک های پوستی در دوران بارداری و پس از زایمان می توان به تغییرات هورمونی مادر باردار و افزایش وزن اشاره کرد.

دلیل این ترک ها کشش بیش از حد لایه ی میانی می باشد که باعث پارگی رگ های خونی می باشد. البته این پارگی رگ ها مشکلی ایجاد نمی کند.

ترک های پوستی پس از زایمان چگونه درمان می شود؟

اما سوالی که برای همه ی مادران مطرح است و به دنبال راهکاری هستند که پاسخگوی این مشکل باشد، این است که درمان این ترک های پوستی به چه صورت است و چه راه حلی برای این مشکل وجود دارد.

درمان ترک شکم به منظور کم رنگ شدن و از بین بردن رگه ‌های روی شکم است. این ترک‌ ها با این‌ که دردناک نمی باشد و خطرناک هم نیست اما روی زیبایی پوست تاثیر دارد.

بنابراین امروزه برای بسیاری از مادران از بین بردن آن به امری مهم تبدیل شده است. در ادامه به درمان این ترک های پوستی می پردازیم.

  1. استفاده از لیزر: لیزر درمانی گزینه ‌ای برای بهبود ظاهر ترک‌ ها بعد از زایمان است. استفاده از لیزر می تواند به کاهش تفاوت رنگ و یکسان سازی رنگ پوست کمک کند. نوعی از لیزر نیز وجود دارد که با استفاده از آن پوست تحریک به کلاژن سازی می شود و این باعث می شود ترک های پوستی بازسازی شده و به عبارتی پوست شروع به جوان سازی کند.این اقدام باعث از بین رفتن وکم رنگ شدن این خطوط می شود.
  2. استفاده از کرم ها: نوع دیگری از درمان این خطوط پس از زایمان این است که از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید. این راه نسبت به لیزر در زمان طولانی تری اثر می کند اما هزینه ی آن نیز کم تر است. از این کرم ها می توانید در زمان بارداری و پس از آن استفاده کنید. اگر به دنبال خرید یک کرم مناسب برای جلوگیری از ترک شکم در بارداری هستید باید به ترکیبات کرم توجه کنید که حاوی ویتامین E و A باشد.این ویتامین ها در ترمیم و آب رسانی پوست تاثیر بالایی دارد.
  3. استفاده از آلوئه ورا: یکی از مواد دیگری که می تواند در بهبود ترک های پوستی موثر باشد آلوئه ورا می باشد. آلوئه ورا یک ماده ی طبیعی ترمیم کننده است. ژل داخل برگ‌ های این گیاه خاصیت آب رسانی دارد و می‌تواند یک درمان بسیار خوب برای ترک های پوستی باشد.
  4. استفاده از روغن زیتون: روغن زیتون شامل ویتامین های آ و ای می باشد. این ویتامین ها همان طور که در بالاتر گفته شد می تواند پوست را ترمیم کند و باعث کلاژن سازی شود. هم چنین این روغن پوست را نیز نرم کرده و این باعث رفع شدن ترک های پوستی می باشد.
  5. ورزش کردن:‌ از دیگر مواردی که باعث بهتر شدن و رفع ترک های پوستی بعد از زایمان می باشد، ورزش کردن است. ورزش کردن باعث گردش خون بهتر در بدن می شود و این امر باعث می شود که بهبود ترک های پوستی سریع تر صورت گیرد.ورزش کردن هم چنین باعث سفت شدن ماهیچه های شکمی شده و این امر نیز خود کم کننده به بهبود این موضوع می باشد.
  6. استفاده از ویتامین ای: در بالاتر گفته شد که استفاده از محصولاتی که دارای ویتامین ای هستند برای بهبود ترک های پوستی بسیار مناسب هستند. ویتامین ای سلامت پوست را تامین می‌ کند و آن را نرم می ‌کند.استفاده از قرص این ویتامین نیز بسیار موثر است.
  7. استفاده از لایه بردار: لایه بردار کمک می کند که پوست ترمیم و بازسازی شود. لایه بردار ها حاوی موادی مانند سالیسیلیک، کربولیک اسید، گلیکولیک و .. می باشند.
  8. دوش گرفتن: دوش گرفتن با آب سرد و گرم نیز از مواردی است که می تواند ترک های پوستی را بازسازی کند.هنگام دوش گرفتن می توانید چند بار جریان آب سرد و گرم را عوض کنید. این تغییر دما می‌ تواند انقباض ایجاد کند و عاملی برای از بین بردن ترک‌ های شکم باشد.
  9. استفاده از ماسک های خانگی: از دیگر مواردی که مادر می تواند برای رفع ترک های پوستی خود انجام دهد این است که از ماسک های خانگی نظیر ماسک های زردآلو، آلوئه ورا شکر و… استفاده کند.

    این ماسک ها می توانند تاثیر بسزایی در بهبود ترک های پوستی داشته باشند.

سخن پایانی: 

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که درمان این مشکلات پوستی پس از زایمان می تواند با درمان های سریع پزشکی نظیر لیزر صورت گیرد یا از طریق درمان های خانگی بهبود یابد.

البته باید توجه داشت که این درمان ها باید توسط پزشک متخصص تایید شود. استفاده از لیزر و کرم ها باید توسط پزشک تجویز شود و اقدام خود سرانه در این موارد می تواند به پوست ضربه ی جبران ناپذیری را وارد کند.

بنابراین بهتر است برای انجام دادن هر کدام از این روش ها با پزشک متخصص مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *